Blogia
MARSEL & CO

El PSIB adverteix que «mai no pot defensar» la piscina de Pedro J.

L'ús exclusiu que han fet el periodista Pedro J. Ramírez, la seva esposa, la dissenyadora Ágatha Ruiz de la Prada, i els seus pròxims de la piscina d'ús «general, públic i gratuït» situada davant ca seva a Costa dels Pins no serà defensat pel Partit Socialista balear, segons un comunicat d'aquesta formació remès ahir als mitjans de comunicació.

Els socialistes afirmen que «no podem defensar mai la piscina de Pedro J. Ramírez a Costa dels Pins ni qualsevol altra irregularitat urbanística» i, a més, expressen els seus «dubtes sobre la concessió que hi ha sobre aquesta obra», en al·lusió a l'ordre ministerial de 2001, firmada pel llavors titular de Medi Ambient, Jaume Matas, i que no ha estat publicada al BOE. «El PSIB-PSOE està amb la Llei de Costes», sentencia la nota.

El comunicat oficial és una resposta a la «manipulació» que el diari «El Mundo», que dirigeix Pedro J. Ramírez, ha fet d'unes declaracions del portaveu del PSIB-PSOE a Son Servera, Pep Barrientos. Els socialistes expressen la seva «indignació» per la publicació d'aquestes «declaracions clarament manipulades», en les quals es donava a entendre que els socialistes de Son Servera defensaven la situació irregular en la que es troba la piscina, denunciada pel dirigent del Lobby per la Independència Jaume Sastre davant Demarcació de Costes.

El comunicat afirma, de forma contundent, que «en cap moment de la conversa amb el periodista, Barrientos va esmentar les persones ni les organitzacions que són insultades en la informació publicada», amb referència a Jaume Sastre i al president-editor d'aquest diari, Pere A. Serra. El periòdic de Pedro J. Ramírez posava en boca de Barrientos que «la campanya de Serra i Sastre contra Pedro J. fa olor d'extorsió», i acusava els independentistes de «mentirosos, ridículos y trasnochados». A Barrientos se li feia dir també que «en tot cas, haurien de donar la culpa a Franco, que és qui donà la llicència de la piscina», oblidant que la concessió de 1974 va finalitzar deu anys després i no va ser renovada; que la instal·lació havia revertit a l'Estat; que Demarcació de Costes va proposar desmantellar la piscina i, si no es va fer, va ser per a l'ordre ministerial de Jaume Matas que li va conferir, això sí, «ús general, públic i gratuït». És a dir, oberta a tot el món. Tanmateix, els escoltes de Ramírez en barren el pas.

El comunicat explica que Barrientos parlà amb el periodista del diari de Ramírez «per establir la posició del PSIB-PSOE sobre la qüestió. 'Aquesta posició no pot passar mai per la defensa d'una obra irregular, ni aquesta ni qualsevol altra', afirma Barrientos».

ERC demanarà al Congrés dels Diputats aclariments al Govern sobre l'aplicació de la Llei de Costes a les Balears i, especialment, sobre la concessió a Pedro J. Ramírez.

0 comentarios