Blogia
MARSEL & CO

La nova remodelació del parc de les Estacions ja disposta d'una primera proposta concreta de reforma, que donarà pas a un avantprojecte i al projecte definitiu, enquadrat en el marc del soterrament de les vies del tren, els treballs del qual s'iniciaran en breu.

La nova remodelació del parc de les Estacions ja disposta d'una primera proposta concreta de reforma, que donarà pas a un avantprojecte i al projecte definitiu, enquadrat en el marc del soterrament de les vies del tren, els treballs del qual s'iniciaran en breu. El president del Govern balear, Jaume Matas, agraí ahir al president de la Fundació Museu del Baluard, Pere Serra, «el seu compromís i la seva total i absoluta implicació amb aquesta iniciativa, que dia a dia avança amb decisió cap a la seva consolidació i la seva major projecció a tots els nivells». Matas pronuncià aquestes paraules en el decurs «d'una altra aportació de Pere Serra, d'una important obra per al fons del Museu, que sens dubte haurà de servir per incrementar l'interès i la fermesa de la presència d'Es Baluard en el context museístic illenc, estatal i internacional».

Ahir tingué lloc l'acte de donació al museu per part de Pere A. Serra, president de la Fundació Es Baluard, de la pintura mural que l'artista Norah Borges va realitzar en una de les parets de l'Hotel de l'Artista de Valldemossa, durant la seva estada a l'Illa el 1920. Aquesta peça ha passat a engrandir el fons d'art de la institució.

El president Matas va explicar que «hem de reiterar la reflexió sobre Es Baluard en el sentit de considerar el Museu com el resultat d'una magnífica conjunció entre la feina institucional, pública, i la iniciativa privada. Més enllà de les diferents opinions, hi ha una esplèndida realitat, amb una especial potencialitat de futur. Hem de fer d'Es Baluard un punt de referència turístic i cultural de primer ordre, l'expressió contundent que totes les illes són molt més que únicament sol i platja. La col·laboració entre la iniciativa pública i la privada és un bon camí, i Es Baluard és una fita per explorar noves possibilitats», afegí el president.

Sobre la peça de Borges, el cap de l'Executiu digué que «ens remet a noms que fan part de la nostra particular mitologia. En primer terme, el llinatge Borges. I després, el lloc on va fer l'obra, l'Hotel de l'Artista de Valldemossa, cau de tantes i tantes expressions d'inquietud cultural i artística. El compromís de Norah Borges amb les avantguardes del seu temps ens hauria de servir de guia per refermar el nostre compromís amb Es Baluard per situar-lo, sense complexos, a l'avantguarda de les iniciatives culturals de les Illes».

Jaume Matas va tancar així l'acte de donació del mural de Norah Borges, una cerimònia que va obrir la directora del Museu, Marie Claire Uberquoi, per agrair la incorporació de l'obra al centre, i en la qual també participaren la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer.

El president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, va explicar que la incorporació de la peça «significa i representa la meva idea del que ha de ser Es Baluard, una mostra de l'art a Mallorca del segle XX. No volem fer la competència al Guggenheim ni al Thyssen, el que volem és recollir i recuperar les manifestacions interessants de la nostra història i les obres de totes aquelles persones que han deixat la seva empremta a Mallorca».

L'encarregat de lloar la peça de Borges per a l'auditori fou Rafel Estaràs. Entre els assistents destacava la presència del conseller d'Educació, Francesc Fiol; la tinent de batle Francisca Bennassar; el regidor de Cultura, Rogelio Araújo; el director general de Promoció Turística, Eduardo Gamero; el portaveu del PP al Congrés, Joan Huguet; els executius del Grup Serra; el galerista Joan Oliver «Maneu»; el president de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià, Jaume Mir, i Miquela Vidal.

Rafel Estaràs va explicar la història del quadre de Borges des dels anys vint fins al moment de la seva adquisició per Pere A. Serra, incloent un intent de compra per part del Reina Sofia.

0 comentarios